Lees meer
Over Mij
Kom in contact!

Over Mij

Hoi, ik ben Melanie Verhagen!

Mijn naam is Melanie Verhagen (1978) heb 2 kinderen en woon in Haaren, samen met mijn partner die ook 2 kinderen heeft. Een lange tijd beoefende ik yoga als wekelijks ontspanningsmoment en de uitwerking van de oefeningen en houdingen deden me goed, meer was er niet en ik ging gewoon verder met mijn leventje zoals die er op dat moment uitzag. Tot ik in een heftige periode van mijn leven kwam, ons gezinnetje viel uit elkaar. Ik moest met mijn twee kinderen “opnieuw” beginnen. Zoals vele van ons kennen zijn dat van die levensgebeurtenissen die alles op z’n kop kunnen zetten. Met alle frustraties, verdriet, woede die daar mee gepaard gaan, kwam ik gelukkig toch op een punt dat het me lukte om er weer iets moois van te gaan maken. En in deze tijd kwam de yoga steeds meer op mijn pad, ik ging mezelf er meer en meer in verdiepen, Maar vooral de positieve ervaring en kracht die ik uit de yogalessen haalde zal me altijd bij blijven. En deze herinneringen koester ik, juist omdat hier achteraf gezien, de basis lag om zelf yogadocent te worden. Ik ging steeds meer lessen volgen, en ik kon nu pas echt goed voelen wat yoga met mij deed, en wist ik zeker dat ik er nooit meer mee zou stoppen.

Opstarten

Want het belangrijkste wat je nodig hebt voor de houdingen te beoefenen is je adem. En laten we die nou allemaal altijd bij ons hebben, super toch? En toen besloot ik voor mezelf om er alles aan te gaan doen om yogadocent te worden.
En zo begon mijn avontuur, eerst nog allemaal voor mezelf. Ik maakte een plan van aanpak, bedacht en schreef op wat ik dacht dat er allemaal voor nodig was om mezelf zover te krijgen, want ik moest van heel ver komen voor mijn idee. Allerlei boeken ben ik gaan lezen, cursussen gaan volgen en het zoeken naar een juiste opleiding was een grote uitdaging. Want ik heb een baan, twee kinderen en inmiddels het samengestelde gezin. Dus financieel kon ik het me niet veroorloven om zomaar mijn baan op te zeggen voor een opleiding.

Mijn doel

Dus besloot ik om zolang ik niets passends kon vinden, er een zelfstudie van te maken. Ik ben mijn dagelijkse leven aan gaan passen om zoveel mogelijk yoga te beoefenen en volgde op vele leuke plekken allerlei soorten yogalessen, cursussen en workshops. Het werd steeds leuker en leuker, en soms ook moeilijker, maar dat hoort erbij. En eindelijk in het voorjaar van 2017 heb ik bij de Aalo een opleiding gevonden waar ik me goed bij voel en wat te combineren was met mijn baan en gezin. En eind december rond ik de basisopleiding af en heb dan een 200uurs diploma. Inmiddels is er een mooie yogaruimte gecreëerd, en worden er lessen gegeven. ik vind het super gaaf en heb er erg veel zin in. Ik hoop dat ik vele mensen hetzelfde positieve gevoel, de rust en ontspanning kan geven die ik ook ervaar in de yoga.

Opleidingen & Cursussen

Cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd in de yoga:

Wanneer Wat Waar
September 2015 Beginners Cursus Yoga Happy with Yoga
Februari 2016 Yoga Nidra Cursus Happy with Yoga
Mei 2016 Workshop van
Bryan Kest
Poweryogadocent uit Amerika
Juli 2016 Mindfullnescursus Happy with Yoga
September 2016 Workshop: Hoe breng ik yoga in het dagelijksleven?
September 2016 Pre-teacher training De nieuwe yogaschool Amsterdam
Februari 2017 Yoga Weekend Happy with Yoga
Juni 2017 Yoga week in Portugal Happy with Yoga
September 2017 Yoga Weekend Happy with Yoga
Apr t/m Dec 2017 Yoga opleiding 200hrs. Aalo
November 2018 Yoga Retreat Bali Happy with Yoga
Maart 2019 Certificaat Stoelyoga week in Portugal Stoelyoga Nederland
April-Mei 2019 Bijscholing Yoga Nidra De Blikopener (Joop van Remortel)
Maart 2020 Peace & Power: Wim Hof Happy with Yoga
September 2020 Slim & Shape: 200hrs opleiding Kathy Kamasc
April-Mei 2021 Bijscholing Flow & Nidra Yes Yoga Sala yoga-academie

Parkeren & Adres

Met de auto is er parkeergelegenheid aan de Langeweg, of als je vanaf de Langeweg het Gildepad inrijdt in het tweede gedeelte van de straat. Ook kun je parkeren op het grote parkeerterrein tegenover de Em-té en het Kruidvat en dan binnendoor lopen door de Amerlaan naar de yogastudio. De fiets mag je binnen de poort zetten van de yogastudio, tijdens de les sluit de poort. Gelieve niet te parkeren op de parkeerplaats naast de ingang, dit is privégrond van de buren.

Het adres van de yogastudio is Langeweg 7, maar de ingang van de ruimte bevindt zich om de hoek, aan het Gildepad.

Als je het Gildepad inloopt of fietst zie je aan de linkerkant de poort van ‘YogaMel’. Dit komt omdat het pand waarin de yogastudio zich bevind in tweeën is gedeeld. Aan de Langeweg bevind zich een sportschool en aan het Gildepad zit de yogastudio. Dit is als het ware de achterkant van het pand.

Lesduur & Advies

De lessen duren ongeveer 75 minuten, maar zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen.
Na de les heb ik een half uur ruimte gepland zodat voor diegene die wil er ruimte is om met elkaar een kopje thee te drinken.

Meteen bij binnenkomst kun je de schoenen uit doen zodat je de yogaruimte niet met schoenen hoeft te betreden. Er is een toilet aanwezig, maar geen doucheruimte.

Voor het deelnemen aan de les is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Omdat er houdingen zijn met het hoofd naar beneden gericht zou ik adviseren om onder een eventueel loszittend shirt een aansluitend hemd aan te trekken. Verder heb je alleen een handdoek nodig en eventueel een flesje water voor na de les.

De Yogastudio

De ruimte hebben we gecreëerd aan het Gildepad, wat voor de meeste mensen bekend is doordat er aan het eind van het jaar vuurwerk verkocht wordt. Dit zal ook zo blijven maar we hebben het op zo’n manier verbouwd dat we alles in een ‘handomdraai’ van looks en sfeer kunnen wisselen. Zijn we eigenlijk best een beetje trots op, en grappig vinden we het ook, want vuurwerkwinkel en yogastudio is niet iets wat je in gedachte kunt combineren. Dat is ons toch gelukt, ik zie het als een Yin en Yang. En overal is een oplossing voor, zo zie je maar weer. De ruimte is mooi licht en straalt rust uit, heeft mooie belichting, en voor na of even voor de les is er een gezellig hoekje voor een kopje thee te pakken, even wat te lezen of met elkaar te kletsen.

De yogastudio heet 'YogaMel'
De naam YogaMel is ontstaan doordat mijn vriend mij zo is gaan noemen naarmate ik meer en meer yoga ging beoefenen en mezelf ging verdiepen in yoga. En natuurlijk over alles enthousiast vertelde. John ging me steeds vaker YogaMelleke noemen of vroeg ‘hoe is het met YogaMel?’

Het was voor mij vanzelfsprekend om deze naam te gebruiken. We gaan yoga beoefenen bij Mel!

Routebeschrijving Contact