Yoga is een sanskriet woord (oud indiaas), en betekend ‘verbinden’. Verbinding tussen lichaam en geest, en die verbinding maken we met behulp van onze ademhaling.

Yoga is niet alleen het doen van een reeks fysieke houdingen en oefeningen. Ook gaan we ons lichaam sterker en gezonder maken. De houdingen (asana’s) zijn slechts 1 van de 8 onderdelen van yoga, en alle even belangrijk.

Het doel van yoga is dus het verbinden van onze lichaam en geest door middel van je ademhaling. Yoga zou je een beter en gelukkiger leven moeten geven.

Het is een filosofie, ofwel een levensstijl die je stilte, vrede en geluk brengt.

In onze huidige samenleving, uit de hele westerse samenleving staan we nauwelijks meer stil bij onszelf. We zitten met onze gedachte teveel bij werk, zaken en materiële zaken. Van alles wat ons ervan weerhoud, is in onszelf te leren en te observeren hoe het met ons lichaam en geest gesteld is.

 

 

 

Hoe vaak neem je nog de tijd om even helemaal niets te doen? We moeten constant naar de tv, telefoon of laptop staren omdat de verveling anders overheerst. Dit isoleert ons van de wereld om ons heen.

We krijgen massaal overgewicht, raken gestrest, verveeld, depressief en veel andere klachten. Simpelweg omdat we niet weten waar we nu echt mee bezig zijn. Er is geen doel en het geeft uiteindelijk geen voldoening.

Mensen hebben connectie met zichzelf nodig, spiritueel bewustzijn. Er gaan bij velen onder ons alarmbellen rinkelen bij het woord spiritueel. Het heeft een bepaald imago. Toch denk ik dat het gemis van spiritueel bewustzijn er toe doet. Zonder dit bewustzijn maakt het bij velen een gevoel van leegte los en raken sommigen ervan depressief.

Spiritueel bewustzijn kun je ontwikkelen door middel van yoga. Geloven in de krachten van het universum. Alles wat leeft en om je heen draait. Connectie maken met jezelf, je lichaam en geest verbinden met het universum.

Voor wie is Yoga

Voor wie is Yoga? Voor iedereen!

Hoort mediteren hier ook bij?

Niets moet, maar het is echt aan te raden.

 

Meditatie is een van de onderdelen van het achtvoudig yogapad. Zoals de houdingen er ook een van is. Mediteren is allang niet meer het zweverige van wat het ooit was in het westen. Mediteren zal de trend worden in de gezondheidsindustrie. Het besef komt meer en meer dat mensen niet alleen hun lichaam fit en gezond moeten houden, maar ook hun geest. En dat kan door middel van meditatie.

 

Yoga is een levenstijl waarbij je verschillende oefeningen en technieken gebruikt om het beste uit jezelf te halen en zo de beste versie van jezelf te worden.

Voordelen van Yoga
  • Meer flexibiliteit, kracht en balans
  • Meer energie
  • Helpt bij rug en nekklachten
  • Helpt bij slapeloosheid
  • Helpt tegen stress
  • Geeft een gevoel van voldoening

 

Home

Welkom

YogaMel

Aanbod

Contact

Wat is Yoga

Voor wie is Yoga

Voordelen van Yoga

Yogastudio

Over mij

Praktische informatie

Stijlen

Tarieven

Rooster

©Copyright 2017

Melanie Verhagen
All Rights Reserved
http://one.me/nlabbdgm