Mijn naam is Melanie Verhagen, ik ben 39 jaar en heb 2 kinderen. Samen met ons samengesteld gezin woon ik in Haaren. Voorheen heb ik met mijn kinderen in Boxtel gewoond. In Boxtel is mijn ‘’yogapad’’ begonnen. Ik ging 1x per week op les bij een vrouw die in haar huis aan kleine groepjes les gaf. Elke week opnieuw kwam ik met een goed gevoel uit de les. Dat bleef ik zo enkele jaren doen, waarna een vervelende periode in mijn leven aanbrak. Een tijd van een scheiding, en er ‘’alleen’’ voor kwam te staan met mijn kinderen.  De yoga raakte een paar jaar op de achtergrond. Ik kreeg een relatie met mijn huidige vriend en langzaam kwam er weer wat rust en ritme. En ik ben de yoga weer gaan oppakken in Haaren.

Weer een jaar later ben ik lessen gaan volgen in Berkel-Enschot. Pas nu kon ik echt goed voelen wat  yoga met mij deed, en wist ik zeker dat er nooit mee wilde stoppen.

In deze afgelopen periode ben ik enorm veel veranderd, mentaal maar ook fysiek. Ik heb sinds mijn 22e met veel overgewicht gekampt, en dat heeft me op vele vlakken weerhouden om die dingen te ondernemen die ik graag wilde. Ik schaamde me voor mezelf, ik voldeed niet aan het ‘’ideaalbeeld’’. Dus ik leidde een teruggetrokken leven, tot ik besloot dat het overgewicht genoeg was en heb ik een operatie ondergaan, een gastric bypass. En dit heeft een echt grote verandering in mijn leven gebracht. Ik ben 45 kilo afgevallen maar wat veel belangrijker is, dat ik veel meer ben gaan leven en dingen gaan doen die ik dacht nooit te kunnen. In dit proces heeft de yoga mij enorm geholpen. Hierdoor heb ik geleerd mezelf te accepteren en geleerd vertrouwen te hebben in mezelf. En twee jaar later, september 2015 kwam ik uit de yogales en ineens was er een heel sterk gevoel van binnen; ’ik wil dat kei-fijne, positieve gevoel ook aan andere mensen geven’, dacht ik bij mezelf. En wil juist omdat ik niet maatje 36 heb laten zien dat yoga echt voor iedereen is. Het gaat er echt niet om dat je alles perfect uit kan voeren zoals in vele yogatijdschriften staat afgebeeld, het gaat erom dat je voelt wat de houding met je doet. Ieder lichaam is anders, maar voor ieder lichaam is yoga te doen.

Want het belangrijkste wat je nodig hebt voor de houdingen te beoefenen is je adem. En laten we die nou allemaal altijd bij ons hebben, super toch? En toen besloot ik voor mezelf om er alles aan te gaan doen om yogadocent te worden. En zo begon mijn avontuur, eerst nog allemaal voor mezelf. Ik maakte een plan van aanpak, bedacht en schreef op wat ik dacht dat er allemaal voor nodig was om mezelf zover te krijgen, want ik moest van heel ver komen voor mijn idee. Allerlei boeken ben ik gaan lezen, cursussen gaan volgen en het zoeken naar een juiste opleiding was een grote uitdaging. Want ik heb een baan, twee kinderen en inmiddels het samengestelde gezin. Dus financieel kon ik het me niet veroorloven om zomaar mijn baan op te zeggen voor een opleiding. Dus besloot ik om zolang ik niets passends kon vinden, er een zelfstudie van te maken. Ik ben mijn dagelijkse leven aan gaan passen om zoveel mogelijk yoga te beoefenen en volgde op vele leuke plekken allerlei soorten yogalessen, cursussen en workshops. Het werd steeds leuker en leuker, en soms ook moeilijker, maar dat hoort erbij. En eindelijk in het voorjaar van 2017 heb ik bij de Aalo een opleiding gevonden waar ik me goed bij voel en wat te combineren was met mijn baan en gezin. En eind december rond ik de basisopleiding af en heb dan een 200uurs diploma. Inmiddels is er een mooie yogaruimte gecreëerd, en worden er lessen gegeven. ik vind het super gaaf en heb er erg veel zin in. Ik hoop dat ik vele mensen hetzelfde positieve gevoel, de rust en ontspanning kan geven die ik ook ervaar in de yoga.

Cursussen en Opleidingen

Cursussen en opleidingen die ik heb gevolgd in de yoga:

 

September 2015

Februari 2016

Mei 2016

Juli 2016

September 2016

 

September 2016

Februari 2017

Juni 2017

September 2017

Apr t/m Dec 2017

Beginners cursus Yoga

Yoga Nidra Cursus

Workshop van Bryan Kest

Mindullnescursus

Workshop: hoe breng ik

yoga in het dagelijks leven

Pre-teacher training

Yoga weekend

Yoga week in Portugal

Yoga weekend

Yoga opleiding 200hrs.

Happy with Yoga

Happy with Yoga

Poweryogadocent uit Amerika

Happy with Yoga

 

 

De nieuwe yogaschool Amsterdam

Happy with Yoga

Happy with Yoga

Happy with Yoga

Aalo

Yoga Studio

De ruimte hebben we gecreëerd aan het Gildepad, wat voor de meeste mensen bekend is doordat er aan het eind van het jaar vuurwerk verkocht wordt. Dit zal ook zo blijven maar we hebben het op zo’n manier verbouwd dat we alles in een ‘handomdraai’ van looks en sfeer kunnen wisselen. Zijn we eigenlijk best een beetje trots op, en grappig vinden we het ook, want vuurwerkwinkel en yogastudio is niet iets wat je in gedachte kunt combineren. Dat is ons toch gelukt, ik zie het als een Yin en Yang. En overal is een oplossing voor, zo zie je maar weer. De ruimte is mooi licht en straalt rust uit, heeft mooie belichting, en voor na of even voor de les is er een gezellig hoekje voor een kopje thee te pakken, even wat te lezen of met elkaar te kletsen.

 

De yogastudio heet 'YogaMel'

De naam YogaMel is ontstaan doordat mijn vriend mij zo is gaan noemen naarmate ik meer en meer yoga ging beoefenen en mezelf ging verdiepen in yoga. En natuurlijk over alles enthousiast vertelde. John ging me steeds vaker YogaMelleke noemen of vroeg ‘hoe is het met YogaMel?’

Het was voor mij vanzelfsprekend om deze naam te gebruiken.

 

We gaan yoga beoefenen bij Mel!

Praktische Informatie
Parkeren en adres Lesduur en advies

Met de auto is er parkeergelegenheid aan de Langeweg, of als je vanaf de Langeweg het Gildepad inrijdt in het tweede gedeelte van de straat. Ook kun je parkeren op het grote parkeerterrein tegenover de Em-té en het Kruidvat en dan binnendoor lopen door de Amerlaan naar de yogastudio. De fiets mag je binnen de poort zetten van de yogastudio, tijdens de les sluit de poort. Gelieve niet te parkeren op de parkeerplaats naast de ingang, dit is privégrond van de buren.

 

Het adres van de yogastudio is Langeweg 7, maar de ingang van de ruimte bevindt zich om de hoek, aan het Gildepad. Als je het Gildepad inloopt of fietst zie je aan de linkerkant de poort van ‘YogaMel’. Dit komt omdat het pand waarin de yogastudio zich bevind in tweeën is gedeeld. Aan de Langeweg bevind zich een sportschool en aan het Gildepad zit de yogastudio. Dit is als het ware de achterkant van het pand.

De lessen duren ongeveer 75 minuten, maar zorg ervoor dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen. Na de les heb ik een half uur ruimte gepland zodat voor diegene die wil er ruimte is om met elkaar een kopje thee te drinken.

 

Meteen bij binnenkomst kun je de schoenen uit doen zodat je de yogaruimte niet met schoenen hoeft te betreden.

Er is een toilet aanwezig, maar geen doucheruimte.

 

Voor het deelnemen aan de les is het fijn om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Omdat er houdingen zijn met het hoofd naar beneden gericht zou ik adviseren om onder een eventueel loszittend shirt een aansluitend hemd aan te trekken. Verder heb je alleen een handdoek nodig en eventueel een flesje water voor na de les.

 

Home

Welkom

YogaMel

Aanbod

Contact

Wat is Yoga

Voor wie is Yoga

Voordelen van Yoga

Yogastudio

Over mij

Praktische informatie

Stijlen

Tarieven

Rooster

©Copyright 2017

Melanie Verhagen
All Rights Reserved
http://one.me/nlabbdgm